15 april 2010

Week 12 en 13

Het eerste kwartaal is al af, nog maar 3 te gaan!
Ik moet wel toegeven dat het steeds moeilijker wordt om het bij te houden. Ook mijn fototoestel vergeet ik vaak mee te nemen en gelukkig heb ik dan nog wel mijn iPhone op zak om toch even een kiekje te maken. Hier komen week 12 en 13.Credits:
Papers uit noname paperpack van Leah Riordan
Button uit Looking back on a great summer blogtrain freebie van Anita
Tag en lint uit Strolling Along van Raspberry Road Designs
Bloemetje uit Mini kit van Chris Turnbull
Klavertjes uit Bit o'green van Doris Castle
Font: JohnDoe, Klill


01 april 2010

Op de boerderij

Ojee, ik begin weer achter te lopen met mijn weekoverzichten... Dat komt omdat ik het momenteel een beetje druk heb op de boerderij!
De boerderij? Ja, de boerderij.

Samen met Stan ben ik een boerderij begonnen en we verbouwen graan, komkommers, wortels en sinds vandaag ook aardbeien. Ook zorgen we voor een stel kippen en hebben we heerlijke verse eieren.

Nee, dit is geen 1 april grap. :-)
Dit is een heel grappig spelletje dat je via internet kunt spelen. Een simulatie van een boerderij, waarbij je met andere spelers produkten kunt verhandelen, via de markt, via veilingen, maar ook door het sluiten van contracten met andere boerderijen. Door geld en punten te verdienen, kun je de boerderij steeds verder uitbreiden. Zo hopen we binnenkort ook een koeienstal te kunnen kopen en melk te gaan produceren.

Het bijzondere aan dit spel is dat er echt een tijdsaspect aan zit. Zo duurt het bijvoorbeeld vier uur voordat een kip weer een ei legt en hebben de komkommerplanten anderhalf uur de tijd nodig om komkommers te produceren. Het is dus een spel waar je niet continu mee bezig bent, maar waarbij je een paar keer per dag even kunt kijken of er al weer iets te oogsten valt of er dieren gevoederd moeten worden.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar www.myfreefarm.nl of klik op de banner hieronder.